White_1x1
White_1x1

Woningen Rublevskoye in de verkoop

Ongeveer een jaar na het winnen van de prijsvraag voor het ontwerp van een complex met bijna 1000 appartementen aan de Rublevskoye snelweg in Moskou zijn de woningen in verkoop gegaan. Op wat programmatische wijzigingen na in de plint zijn de meeste ontwerpuitgangspunten behouden gebleven. Ook zal het binnenterrein een groener karakter krijgen. Projectontwikkelaar PIK heeft de ambitie om met dit gebouwensemble een nieuwe generatie woningbouwprojecten te introduceren in Moskou waarmee getracht wordt de hoogopgeleide middenklasse te behouden voor de stad.

Het blok is georganiseerd rond een binnentuin die gedefinieerd wordt door een 6 meter hoge plint waarop torens zijn geplaatst. De plint volgt de richting van de omliggende straten en herbergt een reeks aan faciliteiten voor de bewoners. Dat varieert van een centrale receptie, een fitnessruimte tot een zwembad en een kinderdagverblijf; allen toegankelijk vanuit de binnentuin. In tegenstelling tot wat in Moskou gebruikelijk is bij dit soort projecten zullen er geen slagbomen en bewakers te zien zijn. De centrale receptie is opgenomen in de koffiebar bij de entree van de binnentuin zodat op een wat subtielere manier het gevoel van veiligheid voor de bewoners gewaarborgd wordt. Ook zijn er winkels en kantoren gevestigd in de plint, deze zijn toegankelijk vanaf de buitenkant van het blok.

De woontorens zijn op dusdanige wijze gepositioneerd dat ze de prominente hoeken articuleren en een prachtig zicht vanuit elk van de appartementen garanderen. Appartementen variëren in grootte van 1 kamerstudio’s van 23m2 tot 5-kamerpenthouses van 214m2  (het grootste deel van de woningen is tussen 55-75m2 groot). Alle appartementen hebben een vrije plafondhoogte van 3.15m en 2.6m hoge ramen.

De massa van de torens is verdeeld in herkenbare gesegmenteerde volumes, verschillend van kleur en type raamopeningen. Dit resulteert in het beeld van een verticale stad en geeft iedere toren individuele herkenbaarheid.
De bakstenen bekleding creëert een warm kleurenspectrum dat varieert van donker naar licht, van beige tot goud. Het articuleert een nieuwe mijlpaal in het stadsbeeld van Moskou.

Verkoop website:
vanderpark.ru
Facebook pagina opdrachtgever