White_1x1
White_1x1

Lezing Pi de Bruijn op de Academie van Bouwkunst

Op donderdag 22 september geeft Pi de Bruijn een lezing op de Academie van Bouwkunst.

In samenwerking met de Academie van Bouwkunst brengt Architectuurcentrum Amsterdam dit najaar voor de vierde keer uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in de 1·Lectures lezingenreeks.

Pi de Bruijn (Losser, 1942) is een Nederlands architect en medeoprichter van architectenbureau de Architekten Cie. De Bruijn heeft ruime ervaring als architect en stedenbouwkundige in complexe, langdurige en gevoelige projecten.

In de functie van supervisor en stadsontwerper was Pi de Bruijn betrokken bij de ontwikkeling van de Amsterdamse Zuidas. Als stedenbouwkundige ontwierp hij de wederopbouw van het vuurwerkrampgebied Roombeek in Enschede. In de tweede 1·Lectures van het najaar vertelt de Bruijn over de ruimtelijke kwaliteit van deze twee grote projecten.

In 1988 richtte De Bruijn de Architekten Cie. op samen met de architecten Carel Weeber, Jan Dirk Peereboom Voller en Frits van Dongen. Inmiddels bestaat de directie van de Architekten Cie. uit architecten Pi De Bruijn, Branimir Medic en Pero Puljiz en Erik Vrieling (concepts) en Frank Segaar (COO).

Donderdag 22 September 2016
Locatie Academie van Bouwkunst Amsterdam
Adres Waterlooplein 213 te Amsterdam
Tijd 20.00 uur
Kosten 5 euro (35 euro voor passe-partout alle lezingen)