FIRST in NAi Jaarboek 2017

Het Cie-project FIRST is opgenomen in het NAi Jaarboek 2017. Wij zijn trots op de vermelding van dit markante kantoorgebouw in de publicatie die ieder jaar opnieuw het internationale visitekaartje is voor de Nederlandse bouwkunst.

Voor deze 30e editie is een nieuwe redactie samengesteld waarbij het nai010 heeft ingezet op een nieuwe generatie van jonge architectuurcritici en -publicisten (bron: nai010.com). Kirsten Hannema (hoofdredactie), Robert-Jan de Kort en Lara Schrijver selecteerden voor deze uitgave 30 projecten van verschillende architectenbureaus. Een delegatie van de Architekten Cie was eind april in Den Haag in het gebouw waar de Hoge Raad is gevestigd, aanwezig bij de presentatie van het boek.

De 184 tellende uitgave is een prachtig overzichtswerk van Nederlandse architectuur. Vol foto’s en beschrijvingen van projecten, aangevuld met boeiende essays. Dat ook het Cie-project FIRST erin staat vinden wij natuurlijk extra feestelijk. Dit kantoorgebouw, dat eerder is benoemd tot de beste nieuwe hoogbouw van 2016, ligt aan het drukke Weena in Rotterdam. Met veel aandacht voor duurzaamheid en het culturele en zakelijke karakter van locatie is een ontwerp gemaakt dat de omgeving versterkt. Opvallend is de 130 meter hoge toren en een gevel waarvan het aangezicht verandert als je vanuit verschillende hoeken naar het gebouw kijkt. In de projectomschrijving van FIRST is nog meer te lezen over dit kantoorgebouw dat is ontworpen door Branimir Medić.

Wij zijn vereerd dat de Architekten Cie opnieuw met een project in het NAi Jaarboek staat. Vorig jaar waren we van de partij met het Noorderparkbad in Amsterdam.  

Project: