Twee nominaties NRP Gulden Feniks!

Met trots delen wij mee dat de Architekten Cie. maar liefst tweemaal is genomineerd voor de NRP Gulden Feniks. In zowel de categorie "Gebiedstransformatie" als de categorie "Renovatie" dingen wij mee naar de prijzen. NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering en inspiratie voor hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving. In totaal zijn 11 projecten genomineerd.

In de categorie gebiedstransformatie is het CHV Terrein in Veghel genomineerd. Oude veevoederfabrieken van de CHV zijn getransformeerd tot een bruisende tweede stadskern. Het belangrijke historische fabriekscomplex vormt nu het decor van kunst, cultuur en eten.

Het Breed in Amsterdam-Noord, ook bekend als het Plan van Gool, is genomineerd in de categorie renovatie. De middelhoge woonblokken van vijf woonlagen midden in het groen werden met behoud van de kenmerkende architectuur gerenoveerd en verduurzaamd. Met 1.138 woningen en 40 atelier- bedrijfsruimtes is Het Breed de grootste woningbouwrenovatie van Nederland ooit. Deze nominatie is een prachtig eerbetoon aan de in 2015 overleden medeoprichter van de Architekten Cie. Frans van Gool. 

“De jury van de NRP Gulden Feniks heeft dit jaar uit 81 inzendingen 11 projecten genomineerd voor de felbegeerde NRP Gulden Feniksprijzen. De categorieën Transformatie en Renovatie tellen dit jaar ieder maar liefst 4 kanshebbers. In de categorie Gebiedstransformatie zijn 2 projecten genomineerd. De genomineerde projecten tonen de unieke mogelijkheden en grote diversiteit aan bestemmingen die bestaand vastgoed te bieden heeft.

De categorie Gebiedstransformatie telde dit jaar 10 inzendingen. Hieruit zijn CHV Terrein (Veghel) en Nijmegen omarmt de Waal (Nijmegen) genomineerd. In de categorie Transformatie ontving NRP Gulden Feniks dit jaar de meeste inzendingen: 38. De genomineerden zijn Lumière Cinema (Maastricht), B.Amsterdam (Amsterdam) en A’DAM toren (Amsterdam) en W Hotel Bank (Amsterdam). In de categorie Renovatie kwamen 33 inzendingen binnen. Uit een gevarieerd aanbod  nomineerde de jury de projecten Alliantie HQ (Hilversum), Tandheelkunde Radboud Universiteit (Nijmegen), Flat met Toekomst, NOM (Utrecht) en Het Breed (Amsterdam).

Een extra prijs is "Low budget, High Impact". Uit alle inzendingen wordt het project gekozen dat met een relatief lage investering een groots effect heeft bereikt.”

(Uit Persbericht NRP: Elf nominaties voor NRP Gulden Feniks 2017)

De winnaars worden bekendgemaakt op woensdag 5 juli 2017. Tijdens de uitreiking wordt ook het NRP Gulden Feniks Jaarmagazine 2017 gepresenteerd, waarin alle inzendingen zijn gebundeld en de winnaars en genomineerden worden uitgelicht.