White_1x1
White_1x1
White_1x1
White_1x1 White_1x1 White_1x1

De hoogtepunten van onze bureauexcursie

De halfjaarlijkse excursie van de Architekten Cie. Deze keer was de richting zuidwaarts. Het zomerse bureau-uitje bracht ons langs architectonische hoogtepunten in Brabant waaraan ons bureau een bijdrage heeft mogen leveren. De start was op het CHV Terrein in Veghel. Een uniek stukje cultureel industrieel erfgoed.

Op het CHV Terrein ontwikkelt eigenaar Stefan van de Ven samen met vele partners een nieuwe stadskern. Van de Ven leidde ons persoonlijk rond en vertelde vele boeiende verhalen. Hoe hij deze locatie ontwikkelt is uitzonderlijk. De gebouwen van de oude veevoederfabriek blijven behouden en hergebruikte elementen worden toegevoegd om horeca, retail en culturele functies te realiseren.

De tweede stop was het door de Cie. ontworpen Studenthotel in Eindhoven, een iconische toren aan het stationsplein opgetrokken uit Cradle2Cradle-gecertificeerde bakstenen.

Na een stadswandeling door Eindhoven, met toewijding begeleid door twee mensen van het Architectuurcentrum Eindhoven, werden wij rondgeleid door Strijp-S, de vroegere “verboden stad van Eindhoven”. Inmiddels is deze plek getransformeerd tot het creatieve en culturele hart van deze stad (mooi werk van Piet Oudolf en West 8).

Natuurlijk is een bedrijfsuitje zonder diner, als een feesttaart zonder kaars. Daarom gingen we met z’n allen aan het eind van de middag aan tafel in het Ketelhuis, het vroegere ketelhuis is nu een prachtig restaurant. Voldaan en geïnspireerd stapten we in de bus terug naar Amsterdam. Meer dan een klokje rond zijn we op pad geweest.