Erik Vrieling

Erik Vrieling is werkzaam bij de Cie. sinds 2004 en sinds 2016 partner. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor Cie.Concepts BV. Hij is afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft als architect en aan de Technische Universiteit Eindhoven met een interfacultair specialisme management en bedrijfskunde voor de bouwsector. Hij heeft een korte periode gewerkt bij het NAi

Lees meer >>

Erik Vrieling is werkzaam bij de Cie. sinds 2004 en sinds 2016 partner. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor Cie.Concepts BV. Hij is afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft als architect en aan de Technische Universiteit Eindhoven met een interfacultair specialisme management en bedrijfskunde voor de bouwsector. Hij heeft een korte periode gewerkt bij het NAi (thans Het Nieuwe Instituut) te Rotterdam. Als medeorganisator van de 1e Architectuurbiënale Rotterdam over mobiliteit en de stad. 

Erik Vrieling werkt aan de grote opgave “de stad” en is specialist in de initiatie fase van nieuwe binnenstedelijke projecten. Met placemaking als kwaliteitskader, de flexibele inpassing van nieuwe mobiliteit, en ruimte voor multi-functioneel programmeren ligt er een krachtige agenda voor de aanpak van verdichtingsopgaven. 

Zijn inhoudelijke expertise is het ruimtelijk optimaliseren van (stedelijk) programma, gebouwconcept en de belangen van gebruiker – opdrachtgever.

Voorbeeldprojecten zijn het concept van het circulair kantoor ABN AMRO, concept & SO ontwerp van woongebouw TT Vasum, ontwikkeling van 75 Lofts Houthavens en Who Cares, de Rijksprijsvraag voor zorg en de stad (1e prijs).  

Erik is één van de aanjagers van de MSA. Een coöperatie- initiatief dat 15.000 woningen eeuwigdurend in de middendure huur de markt opbrengt in de stadsregio Amsterdam. En hij adviseert over het potentieel van binnenstedelijke bouwlocaties. 


Partner Architect

Circl - ABN AMRO paviljoen

Arch.: Pi de Bruijn, Hans Hammink
Amsterdam, 2017

CHV terrein

Arch.: Pi de Bruijn
Veghe, 2013

CPO de Houthavens kavel 1,2 en 4


Amsterdam, 2016

Masterplan Turijn "Variante 200"

Arch.: Branimir Medić
Turijn, 2013

Circl - ABN AMRO paviljoen

Arch.: Pi de Bruijn, Hans Hammink
Amsterdam, 2017

CHV terrein

Arch.: Pi de Bruijn
Veghe, 2013

CPO de Houthavens kavel 1,2 en 4


Amsterdam, 2016

Masterplan Turijn "Variante 200"

Arch.: Branimir Medić
Turijn, 2013